Η ΠΕΔΙΑΔΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΝΤΕ ΤΟ FORUM ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΓΙΝΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ, ΕΚΦΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΝΕΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΑ TOPIC ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!!!

Ωρα

Πρόσφατα Θέματα

» Τιτάνες- Τιτανίδες
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ EmptyΔευ Αυγ 06, 2012 4:38 pm από makisma

» Ερμής
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ EmptyΔευ Αυγ 06, 2012 4:36 pm από makisma

» Η Ιστορία της Βορείου Ηπείρου έως σήμερα (σύντομα)
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ EmptyΤετ Αυγ 01, 2012 11:17 pm από makisma

» Fantastic Forum - Νέο Φόρουμ! fantastic-forum.info
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ EmptyΣαβ Μαρ 17, 2012 5:33 pm από kwnos100

» Τεχνολογικό φόρουμ και βοήθεια πάνω στους υπλογιστές
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ EmptyΣαβ Μαρ 17, 2012 5:31 pm από kwnos100

» 20 Ιουλίου
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ EmptyΠεμ Σεπ 01, 2011 4:41 am από noname

» 19 Ιοιυλίου
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ EmptyΠεμ Σεπ 01, 2011 4:36 am από noname

» 18 Ιουλίου
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ EmptyΔευ Ιουλ 18, 2011 6:03 am από noname

» 17 Ιουλίου
ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ EmptyΚυρ Ιουλ 17, 2011 5:25 am από noname

Χρήσιμα. Κάντε ένα click

Ρίξε κι εδώ μια ματιά! Πάτησέ το

Blogger Tips and Tricks
Favorite Blogger Templates

Εργαλεία για το Pc σας

εορτολόγιο

τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων

Programma tv

total on line

Επισκέψεις

Website counter

    ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

    noname
    noname
    Admin

    Αριθμός μηνυμάτων : 508
    Points : 1501
    Reputation : 2
    Ημερομηνία εγγραφής : 04/07/2010

    ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ Empty ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

    Δημοσίευση  noname Την / Το Δευ Ιουλ 05, 2010 1:34 am

    Προϋποθέσεις:
    Βάσει του Νόμου 29/10 του 2001, ΦΕΚ 91 Α, 2/ 5/2001, οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί ο ενδιαφερόμενος για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας είναι:

    · Να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του
    · Να μην εκκρεμεί απόφαση απέλασης
    · Να μην έχει καταδικαστεί τελεσίδικα σε ποινή φυλάκισης 1 έτους ή ανεξαρτήτως ποινής για εγκλήματα προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διεθνή οικονομικά εγκλήματα με χρήση μέσων υψηλής τεχνολογίας, εγκλήματα περί του νομίσματος, εγκλήματα αντίστασης, αρπαγής ανηλίκων, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, κλοπής, απάτης, υπεξαίρεσης, εκβίασης, τοκογλυφίας, του νόμου περί μεσαζόντων, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, συκοφαντικής δυσφήμισης, λαθρεμπορίας, εγκλήματα που αφορούν τα όπλα, αρχαιότητες, την προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας ή διευκόλυνση της μεταφοράς ή προώθησή τους ή της εξασφάλισης καταλύματος σ' αυτούς, για απόκρυψη ή για παραβάσεις της νομοθεσίας για την εγκατάσταση και κίνηση αλλοδαπών στην Ελλάδα.
    · Οι ομογενείς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας οποιαδήποτε στιγμή, ανεξαιρέτου χρόνου παραμονής στην Ελλάδα. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν επίσης και οι ομογενείς που μένουν στο εξωτερικό. Η υποβολή των αιτήσεων σ' αυτήν την περίπτωση γίνεται στο Ελληνικό Προξενείο του τόπου κατοικίας.


    Δικαιολογητικά

    Βάσει του άρθρου 59 του ιδίου Νόμου, το οποίο τροποποιήθηκε με το άρθρο 21, παράγραφος 3 του Νόμου 3013 του 2002, ΦΕΚ 102 Α της 1/ 5/ 2002 τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος είναι :
    1. Αίτηση στο Δήμο ή κοινότητα του τόπου κατοικίας σε ειδικό έντυπο που του δίνετε, παρουσία 2 Ελλήνων πολιτών ως μαρτύρων.
    2. Αντίγραφο διαβατηρίου, δε χρειάζεται μετάφραση.
    3. Αντίγραφο του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενών (Ε.Δ.Τ.Ο.)
    4. Πιστοποιητικό γέννησης επικυρωμένο από Επίσημη Αλβανική Αρχή όπως είναι το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας ή η Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα και μεταφρασμένο από το Ελληνικό Προξενείο στην Αλβανία ή το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ή από δικηγόρο.
    5. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ή φορολογικής δήλωσης του τελευταίου οικονομικού έτους.
    6. Σημείωμα δακτυλοσκόπησης από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

    Σε δεύτερη φάση διαβιβάζεται ο φάκελλος στην Περιφέρεια, όπου θα ζητηθούν:
    1. Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου τύπου Α', το οποίο χορηγείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
    2. Πιστοποιητικό μη απέλασης, το οποίο χορηγείται από την Υπηρεσία Αλλοδαπών του τόπου κατοικίας.
    3. Ληξιαρχική Πράξη γάμου, αν ο ένας από τους συζύγους είναι Έλληνας πολίτης.
    4. Πιστοποιητικό βάπτισης.
    5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης αν έχει παντρευτεί Έλληνα πολίτη και αν υπάρχουν και τέκνα από το γάμο.
    6. Ληξιαρχική πράξη γέννησης ανήλικων παιδιών.
    7. Πτυχίο, αν υπάρχει

    Σε τρίτη φάση ο φάκελος διαβιβάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, Τμήμα Ιθαγένειας, απ' όπου:
    1. Καλείται σε συνέντευξη ενώπιον επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε περίπτωση μη παρουσίας, η αίτησή του απορρίπτεται, εκτός εάν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας.
    2. O Υπουργός Εσωτερικών αποφασίζει & η απόφαση θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
    3. Καλείται για ορκωμοσία στη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας. Απ΄ αυτή τη στιγμή θεωρείται Έλληνας πολίτης.



    Περισσότερες πληροφορίες:

    Υπουργείο Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για Θέματα Ιθαγένειας, Διεύθυνση Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης,
    Τμήμα Πολιτογράφησης, Σταδίου 31, Αθήνα,
    τηλ. 210-3249465, 210-3249314, Προϊστάμενη:κ Παναγιωτάκη

      Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Νοε 23, 2019 6:13 am